„Cârciuma” lui Caramitru Jr.

Până de curând postările lui Andrei Caramitru erau la fel de relevante precum un „political debate” într-o cârciumă, dar aparent situația începe să devină serioasă. Aflăm cu stupoare că din echipa restrânsă de zece oameni care pregătește viitorul program de guvernare al USR+, aleși ”democratic” de Barna și Cioloș, se află personaje ca: Oana Bogdan, Andrei Caramitru și Mihai Goțiu.

Cum va arăta un program de guvernare al Oanei Bogdan care consideră că oamenii ar trebui să trăiască în grupuri și nu în cupluri, visând la desființarea proprietății private?

Ce măsuri sociale va propune Andrei Caramitru în privința familiei, având în vedere că el consideră familia formată din bărbat și femeie o formă de manifestare a corupției? Care vor fi măsurile “anticorupție” pe care le va adopta?

Din numărul mare de susținători, corporatiști și oameni bine pregătiți care susțin USR+ nu au putut găsi câteva persoane cu adevărat competente? Aparent funcțiile pentru viitoarea putere nu sunt oferite pe merit. Practic, cine urlă mai tare împotriva Bisericii și atacă familia va primi girul sponsorilor. Cine va achita nota? Copiii noștri.

Lucrurile devin și mai serioase atunci când ne uităm spre conducerea partidului și observăm că după mazilirea lui Nicușor Dan, care a comis crima de a cere membrilor să voteze după conștiință și nu forțați într-o anumită direcție, precum și trecerea pe tușă a creștinilor Clotilde Armand și Matei Dobrovie, ”șefia” a fost preluată de „oameni noi” și lipsiți de carismă.

Barna nu ratează nicio ieșire în public fără să se facă de râs, antrenându-se intens pentru preluarea ștafetei de la Dăncilă ca subiect principal al memelor pe Facebook, iar Ghinea este aproape inexistent și s-a remarcat în ultimii ani doar printr-o repunere în discuție a unei legi anticomuniste în încercarea de a mai spăla din eticheta de „marxiști”, lege de altfel propusă acum câțiva ani și de PSD.

Caramitru are șanse reale de accedere în viitorul guvern și la conducerea USR. Imaginea lui și a Oanei Bogdan la cârmele țării produc la fel de multă bucurie pe cât probabil au simțit și predecesorii noștri atunci când i-au văzut la putere pe Ana Pauker si Petru Groza.

+