Analiza candidaţilor la prezidenţiale a profesorului Adrian Papahagi

Într-o postare publicată pe Facebook, conf. dr. Adrian Papahagi ne prezintă scena alegerilor prezidenţiale, începând cu eşecurile lui Klaus Iohannis din actualul mandat şi continuând cu o analiză a ofertei de dreapta, concluzionând că reprezentantul dreptei autentice la alegerile din noiembrie este Theodor Paleologu.

D-l Iohannis avea o imensă calitate în 2014: nu era Victor Ponta. În 2019, d-l Iohannis speră că e destul să ne convingă că nu e Viorica Dăncilă ca să-și asigure un nou mandat odihnitor la Cotroceni.
Ghinion:
1. românii de dreapta au văzut că d-l Iohannis rămâne un lider USL, care a numit fără obiecții trei premieri PSD, acordând șansă după șansă Corupției; cei care s-au luptat cu monstrul USL (PSD+PNL, Ponta-Antonescu) au văzut că d-l Iohannis a rămas prizonierul USL, înconjurându-se cu apropiații lui Adrian Năstase (Mihalache, Aurescu etc.);
2. creștinii au descoperit în Klaus Iohannis un infatuat care le dă cu flit, preferând să fredoneze partitura sexo-marxistă;
3. reformiștii au asistat la neputința președintelui de a împiedica demiterea lui Lazăr și Kövesi, sau de a frâna ofensiva penalilor.
Mulți oameni s-au convins că au nevoie de un președinte jucător, nu doar de un jucător de tenis.
Există două alternative la Klaus Iohannis: Dan Barna, reprezentantul noii stângi, și Theodor Paleologu, reprezentantul dreptei autentice.
Cei care vor politici de gen și mesianisme salvaționiste de tip Obama-Macron, pot vota liniștiți cu d-l Barna, stăpânul pilulelor.
Cei care încă mai cred în liberalismul autentic și în decența creștină, în educație și cultură aleasă, în echilibru, în reformism, pot vota Paleologu.
Șansa oamenilor de drepta este ca Paleologu să intre în turul II.
Altminteri, vom avea de ales între liderul USL+ și liderul USR+, adică între doi politicieni care au dat cu flit României creștine sau, și mai rău, între Iohannis și marioneta Mafiei, fie ea Dăncilă sau Diaconu (al doilea e mai periculos, fiindcă recită mai convingător).

Sursa: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2498753330188506&id=100001615896652

+