Cine câștigă pe vremuri de criză

 

Un numar restrans de miliardari – proprietari de mari companii high tech, farmaceutice sau actionari la banci si institutii financiare – au devenit si mai bogati in ultimile 6 luni. Averile lor cumulate au crescut cu peste 1 triliard de dolari.

Economiile tarilor Occidentale sunt pe butuci – sute de milioane de companiii mici si mijlocii au dat faliment sau au pierderi imense – saracia si somajul se vor intesifica in urmatoarele 12-24 luni.

Pentru a face fata problemelor economice si sociale pe care tot ele le-au creat sub comanda institutiilor globaliste, guvernele occidentale se indatoreaza cu triliarde de dolari. De unde? Pai de la cei care au iesit pe plus in urma crizei. Banii circula intr-un singur sens.

Indatorarea vine la pachet cu conditii de rambursare, nu numai financiare, dar si social-politice. Adica iti dam bani la dobanzi bune daca faci ce spunem noi. Daca nu, te sufocam.

Dromaderul gausian devine asadar camila: o imensa cocoasa de saraci si una minuscula de triliardari care vor controla totul.

Asta a fost deci efectul (planificat? spontan?) al crizei Covid. S-au creat conditiile perfecte pentru instalarea unei dictaturi corporatiste sub pretext de protectie sanitara. Populatiei i se vinde ideea sigurantei cu pretul renuntarii la libertate.

Ni s-a spus ca virusul ne afecteaza pe toti – si asa este. Dar nu in mod egal. Unora le-a facut tare bine.

Sursa: www.facebook.com/GabrielPurcarus/posts/10224057186236483

+