Dan Barna și patologia puterii

Capitala a așteptat timp de patru ani eliberarea de sub corupta administrație PSD dar bătălia pentru Primărie are șanse mari să ne întoarcă în timp, la eșecul din anul 2016.
 
Principalul vinovat?
În ciuda aparențelor, principala problemă pentru situația actuală nu este cauzată de partidele de dreapta care doresc să pună umărul pentru înlăturarea PSD ci chiar din interiorul alianței USR-PLUS. Dan Barna s-a opus și a încercat prin diverse teritipuri să blocheze susținerea pentru candidatura lui Nicușor Dan, inclusiv modificarea statului intern privind candidații care nu sunt membri dar s-a lovit de protestele colegilor din partid. Susținerea deschisa a lui Nicușor Dan din partea PMP și PNL, precum și presiunea din interior, l-au forțat pe Dan Barna să accepte într-un final candidatura fostului coleg de partid, dar acesta nu a depus armele.
 
Situația actuală este una cât se poate de favorabilă dl. Barna.
 
Sabotând parșiv cooperarea cu celelalte partide pentru înlăturarea PSD, acesta îl sapă de fapt chiar pe Nicușor Dan scăzându-i șansele și concomitent își elimină un posibil contracandidat de la conducerea partidului. Eșecul poate fi ulterior atribuit “partidelor istorice”, în timp ce în ședințele interne se poate îmbrăca în haine albe și justifica că i-a acordat o șansă lui Nicușor Dan, care „nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor”.
 
Fără să fie necesar să apelăm la o comparație cu politicieni arestați de curând, putem observa concret cum patologia puterii naște monștri iar omul e dispus să sacrifice binele comunității pentru păstrarea cât mai mult a sceptrului.
 
(sursă foto B1 TV)
+