Gabriel Braic – portret

 

Gabriel Braic s-a născut în noiembrie 1980, în orașul Unirii, Alba-Iulia. Este un cadru didactic renumit cu o implicare continuă și activă în viață comunitară, o voce cunoscută și foarte apreciată în rândul comunităților creștine. A terminat cursurile Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, iar apoi și-a urmat pasiunea filologică fiind licențiat în litere, în anul 2003, la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Își începe cariera pedagogică în același an ca profesor de limba și literatură română, activând în prezent la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca. Se căsătorește în anul 2004 cu Mihaela, „cea mai frumoasă soție din S-E Europei” – după cum îi place să o prezinte, iar împreună au doi copii excepționali, Miriam și Matias.

Profesor iubit, implicat și respectat la nivel național, mentor a generații întregi de tineri, fondează Organizația „ProDEUS” al cărei motto este: „Inspirăm generația de azi!”. Prin acest ONG susține până în prezent tabere și conferințe pentru mii de elevi și studenți. Este project-manager la organizația „Prețuim Familia”, unde moderează conferințele pentru familii care de-a lungul timpului s-au dovedit a avea un real succes în mediul cultural clujean și în mediul online. În urma unei vizite la un liceu din Statele Unite ale Americii i-a venit ideea lecțiilor video și astfel a rezultat proiectul 10pentru BAC, o platformă de meditații online la limba și literatura română. Totodată, el participă și la diverse emisiuni televizate dedicate limbii române. Este realizator al emisiunii TV „Tableta de limba română”, precum și invitat al altor emisiuni TV culturale. Popularitatea lui a crescut exponențial în timpul suspendării activității școlare din perioada recentei pandemii grație cursurilor sale gratuite, de limba română, pe care le oferă elevilor ce se pregătesc pentru susținerea examenele naționale de final de liceu.  

Dragostea pentru literatură l-a îndemnat să scrie până acum trei cărți. Conform propriilor spuse pe prima, semESEURI pentru români grăbiți, a publicat-o ca un test. A doua carte este dedicată poetului  Traian Dorz, ca urmare a unei datorii față de modelul pe care acesta ni l-a lăsat tuturor. Al treilea se intitulează, semESEURI pentru familii grăbite. Toate acestea au fost scrise cu convingerea autorului că „scriitorul este subalternul lui Dumnezeu pentru că are puterea, prin cuvânt, să (re)modeleze sufletul uman”.

Lider vizionar, bărbat al credinței apreciat în cadrul mișcării ortodoxe „Oastea Domnului”, orator iubit de publicul căruia i se adresează, profesorul Gabriel Braic afirma că: “Un lider are curajul să indice drumul pe care trebuie să meargă ceilalți, dar are și curajul să facă el primul pas. Chiar dacă asta implică sacrificiu”. Dacă doriți să îl urmăriți, vă invităm „să faceți primul pas” și să vă înscrieți la Școală de Lideri, ediția 2020, dând click pe linkul următor.

https://store.vocealibertatii.ro/shop/uncategorized/scoala-online-de-lideri-2020-rezistenta-crestina-intr-un-veac-intunecat/

+