Gura lor strâmbă, se strâmbă și mai rău


Prea multa minte stricată este în lume, produsă în mod involuntar poate. Și cel mai straniu este, că mai și progresează. În anii pe care îi trăim acum, observăm cum proștii se fac tot mai proști, gura lor strâmbă, strâmbă și așa, se strâmbă și mai rău.
Când știi un adevăr de sute de ani, care nu trebuia demonstrat nimănui, acum îți interzic să mai crezi în el sau, și mai rău, ți-l înlocuiesc cu o alternativă regresistă care convine doar unora.
Nu trebuie s-o numești pe mama „mamă”, nu poți să-i zici unui om de culoare neagră că este neagră, trebuie să condamni socialismul și nazismul, dar să aplauzi neo-marxismul instalat recent și în USA.
Ni se impun repere toxice și ni le transformă în principii de viață, în mod involuntar și abuziv, dar în numele democrației și al libertății. Când încerci să ai o altă poziție, te transformi pentru ei într-o problemă existențială. Vor să ne facă pe toți ca din același părinte 1, cu aceleași moduri de gândire, transformându-ne astfel în niște legume comode. Uitând intenționat că fiecare persoană este unică și că în fiecare persoană ne este aprins de Cineva focul libertății. De ce să ne stingă acest foc oamenii care nu l-au aprins și de ce se luptă așa de tare împotriva persoanelor care ajută la menținerea flacărei, încă nu cunosc. Se pun accente pe niște lucruri care nu vor avea niciodată valoare. Fie și ele chiar impuse, nu vor avea roade pe termen lung.
Totuși, vreau să cred că noi trăim într-o lume mai bună și mai puțin agresivă. Chiar cu tot ce se întâmplă acum în toată lumea, revoluții, războaie, avorturi etc., ele oricum îs mai puține față de secolul trecut, și în secolul trecut erau mai puține față de secolul care a fost înaintea lui, și tot așa.
Istoria se repetă și dacă nu deschidem ochii, vom fi partea vătămată.
Și închei acest gând cu Goethe:
„Cine ești tu, la urmă urmei, spune?
O parte din acea putere
Ce veșnic răul îl voiește
Și veșnic face numai bine.”

+