Iubirea, Cunoașterea de Sine și Neuroștiințele

 

Ai cunoscut experiența îndrăgostirii subite, a pasiunii romantice, urmată de-o subită, neverosimilă sau inexplicabilă destrămare? Ați văzut oameni care și-au jurat fidelitate (până când moartea ne va despărți), doar pentru a se târî prin tribunale, câțiva ani mai târziu? Ați remarcat cumva epidemia de singurătate, cinism sau blazare, care face ravagii printre tineri, adulți sau chiar oamenii de vârsta a treia?

Iubirea este cel mai utilizat și falsificat cuvânt în cultura noastră contemporană. Cursul lui Sorin Mihalache — reputat trainer cu multiple calificări științifice, psihologice și medicale —, va surprinde înțelesurile autentice ale vieții îndrăgostite, care acoperă o largă plajă de trăiri: eros, philia, agape.

Într-o epocă marcată de îndoielile, căutările și revolta fiului risipitor, sufletul viu caută certitudini. Într-o lume plină de tocmeli, Dragostea rămâne reperul nostru inconturnabil — răspunsul final, adevărat, exigent și înalt, la toate căutările omului.

Cursul va vorbi despre capcanele lumii virtuale și despre provocării vieții concrete, deplin angajate întru slujirea plină de inteligență, umor și plasticitate, dar și abnegație sau jertfă de sine a Celuilalt,

„Iubirea, Cunoașterea de Sine și Neuroștiințele” cu Dr Sorin Mihalache te invităm la o întâlnire memorabilă cu frumoasa comunitate a Școalii Neamțu — minți îndrăgostite de Marile Cărți și o educație verticală.

+