John Lennox – matematicianul Infinitului divin

John Lennox, profesor de matematică la Universitatea Oxford, este un vorbitor de renume internațional al științei, filozofiei și religiei. Predă în mod regulat la multe instituții academice și a scris o serie de cărți care explorează relația dintre știință și creștinism.

Este interesat în special de interfața științei, filozofiei și teologiei. Lennox a făcut parte din numeroase dezbateri publice care au apărat credința creștină împotriva unor atei cunoscuți, inclusiv Richard Dawkins, Christopher Hitchens și Peter Singer.
„În loc ca fondatorii științei moderne să fie împiedicați de credința lor în Dumnezeu, credința lor în Dumnezeu a fost motorul care a condus știința lor.”

Profesorul Lennox se raportează contextului actual printr-o perspectivă optimistă. Trăim într-o perioadă unică, care definește această epocă. Multe dintre vechile noastre certitudini au dispărut, indiferent de concepția noastră despre lume și indiferent de convingerile noastre. Pandemia coronavirusului și efectele sale sunt uimitoare și deranjante pentru noi toți. Cum începem să ne raportăm și să-i facem față?

Recent a pubilcat cartea ”Where is God in a Coronavirus World?” în care, profesorul de matematică de la Oxford, John Lennox, prezintă cum ne poate ajuta credința într-un Dumnezeu suveran și iubitor să înțelegem și să facem față pandemiei de coronavirus. Profesorul examinează acest virus în lumina diferitelor sisteme de credințe și arată cum viziunea despre lumea creștină nu numai că ne ajută să înțelegem, ci ne oferă o speranță sigură de care să ne agățăm.

Într-un interviu, profesorul afirmă că există unii oameni de știință care au pornit cu idei preconcepute, nu doresc cu adevărat să discute despre dovezi și par a fi fixați nu pe urmărirea adevărului, ci pe propagarea noțiunilor că știința și Dumnezeu nu se amestecă și că cei care cred în Dumnezeu sunt pur și simplu ignoranți. Acest lucru pur și simplu nu este adevărat.

Autor: Daniela Petruț

Sursa: www.facebook.com/102150128102392/posts/135195301464541/

+