Mihai Neamțu: În această toamnă vom relua demersurile de validare a unui referendum care are deja 10 ani

Vicepreședintele PMP a anunțat săptămâna aceasta obiectivele partidului pentru perioada următoare: validarea referendumului pentru un Parlament cu 300 de membri, alegerea primarilor în două tururi și eliminarea pensiilor speciale.

“Astăzi, vrem să vorbim despre o temă foarte foarte importantă mai ales la 30 de ani de la căderea comunismului şi la 10 ani de la exprimarea unei decizii hotărâte a poporului român în favoarea unui număr limitat de 300 de parlamentari. Cum ştiţi, acum 10 ani, aproape 7 milioane de români au cerut acest lucru printr-un referendum un Parlament cu 300 de membri şi de 10 ani încoace clasa politică ne-a dat cu flit, ca să folosesc o politicoasă formulă prezidenţială.  […]  e momentul să restaurăm acest principiu al suveranităţii poporului. Constituţia spune că suveranitatea poporului se exprimă şi prin referendum.” a declarat dl. Mihai Neamțu.

Referendumul consultativ pentru trecerea la un Parlament unicameral dar și reducerea parlamentarilor la 300 de membri a fost validat de către populație în anul 2009 cu 73% din voturi afirmative, la o prezență de 51%.

+