Moarte intelectualilor. Noul activism de Stânga

În timp ce analfabetismul funcțional urcă la cote alarmante, intelectualii români sunt defăimați de noua clasă de proletari.

93.7% dintre români nu cumpără timp de un an o carte, ne anunță un studiu recent. În aceste condiții, ne mai miră ura viscerală care animează, mai ales în perioada premergătoare campaniei electorale, pe noii activiști împotriva lui Mihai Neamțu?

Vedem cu stupoare cum soția graficianului timișorean Oscar Manto instigă la ură și permite comentarii pe pagină care se încadrează în categoria faptelor penale. Respectiva doamnă întețește atmosfera iar comentariile cresc în intensitate și ajung până acolo încât cer, nici mai mult nici mai puțin, împușcarea lui Mihai Neamțu.

Dacă abordezi subiecte sensibile, care nu se regăsesc în lista aprobată de Poliția Gândirii, ești penalizat cu suspendarea contului de pe rețelele de socializare dar dacă instigi la ură și ameninți cu moartea, nu vedem nici o reacție din partea acestora. Aparent, filtrul lor este setat doar ideologic pentru delict de opinie în rest este permis cam orice.

Trăim într-o societate în care avem voie să ne exprimăm liber opiniile. Dacă nu sunt de acord cu ceea ce spune sau scrie Mihai Neamțu, de ce nu își argumentează punctul de vedere și preferă să aplice metode leniniste împotriva celor care gândesc diferit?

+