Moldova și prim-ministrul

Prim-ministrul Republicii Moldova a uitat de limbajul diplomatic, a uitat că deține cetățenia română și în general a uitat matematica elementară.
Actualul prim-ministru, Ion Chicu, a făcut o postare pe facebook (22.05.2020) demnă de toată critica. „Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu “patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de “adus mingi” buni…”, acesta este doar un pasaj din postare, unde îl poziționează pe el împotriva lipsei de respect față de UE și față de cetățenii români.

„Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Si medici, cam tot atîți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populației este egal.” – această a doua parte din postare arată cât de „bine” știe el situația la moment despre Republica Moldova și România.
Republica Moldova este cam cât două județe din România, și doar PIB-ul Clujului este mai mare decât PIB-ul întregi Moldove. Și atunci când raportăm numărul celor infectați de covid-19 la numărul de locuitori, reiese că 200 de cazuri din Moldova ar echivala cu 1300 de cazuri în România. Plus la asta, procentajul de infecții în rândul medicilor nu-l întrece nimeni pe cel al Moldovei.

Și în ultima parte a postării a spus că: „Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc.”, atunci să se știe, că opinia cea importantă a cetățenilor din Republica Moldova despre activitatea guvernului este negativă. Țara noastră n-a avut un guvern mai ineficient până acum, și ne puteți uimi acum doar cu demisia.

Prim-ministrul Moldovei a adus jigniri întregului popor român, iar pentru asta de ce trebuie să fie vinovată întreaga țară Moldova?! Jignirile nu fac bine, mai ales din scaunul de prim-ministru.
Să nu uităm că și ajutorul financiar din partea României a fost întimpinat nerespectuos, sub un pod, dar și medicii care au venit și au luptat cot la cot cu medicii noștri au fost cazați în niște cămine și li s-au spus că au venit aici la odihnă.
Cetățenii din Moldova nu sunt într-un gând cu prim-ministrul lor, românii au fost mereu de partea Moldovei, și cu toții știm că în Republica Moldova și în România trăiesc acelaș popor cu acelaș sânge, și așa a fost mereu.
Rămânem uniți până la urmă, și sperăm că acest accident să nu fie luat în serios, de altfel, nici omul care l-a scris.

+