Nu există gena „gay”

Cred că vă amintiți cu toții celebrele clișee care circulau mai ales acum un an: “oamenii se nasc homosexuali”, “nu poți alege “, “ce faci dacă copilul tău este homosexual? Nu poți să alegi cum se naște”, “Așa ne-a făcut Dumnezeu”.

Cu toate că părerile prietenilor din tabăra #boicot se bazau pe argumente solide: studiile de specialitate ale lui Dragoș Bucurenci sau clipul cu pinguinul de pe YouTube, din păcate cercetătorii în genetică de la MIT și Harvard, după ce au analizat datele de la nu mai puțin de 500.000 de persoane… au fost nevoiți să îi contrazică.

Cel mai mare studiu genetic pe acest subiect, tocmai a fost făcut public de revista Science ieri (29 august), după ce au anunțat înainte comunitatea LGBTQ de rezultat și a fost preluat inclusiv de presa românească.

Aceștia au demonstrat că nu există absolut nicio genă care ar putea declanșa homosexualitatea iar orientarea sexuală este influențată de factori externi: societate, educație, mediu. Lucru care deja se știa și fusese semnalat de specialiștii în domeniu.

Mitul cu „gena gay” s-a răspândit în anii 90.
Prof. Dean Hamer, National Cancer Institute, a făcut un studiu în anul 1993 unde a evaluat datele la 114 familii de homosexuali și a concluzionat că homosexualitatea este legată de ADN, prin gena Xq28. Studiul a fost imediat contrazis de oamenii de știință. Problemele acestui studiu au fost:

  1. A verificat în familile respective doar bărbații homosexuali, nu a cercetat dacă și alți membri ai familiilor respective au aceeași identitate genetică;
  2. Studiu a fost reluat ulterior de alți cercetători, Alan Sainders – University of Chicago și prof. George Rice de la Universitatea din Ontario, care au refăcut testul pe un numar dublu de persoane și nu au obținut același rezultat, spunând că: ”rezultatele nu arată nicio legătură de ADN a cromozomului X cu homosexualitatea”.

Cu toate că au existat secialiști în domeniul geneticii, a căror poziționare privind subiectul a fost una fără echivoc, mitul cu „gena gay” s-a răspândit cu ajutorul media inclusiv în România.

Astfel, Gil McVean, profesor de genetică statistică la Oxford, spunea că nu există o singură genă care ar putea influența orientarea sexuală și subliniază diferiți factori cum ar fi: mediul și experiența.

Evan S. Balaban, directorul departmentului de neuroștiință din cadrul organizației guvernamentale americane National Science Foundation, spunea că mass media a anunțat descoperirea unor gene miraculoase care să explice alcoolismul, bolile mintale sau homosexualitatea. Dar nici una dintre ele nu a fost dovedită științific.

American College of Pediatricians, cea mai mare asociație pediatrică din America, intr-o scrisoare trimisă în martie 2010 către 14.800 inspectori școlari din SUA afirma explicit: nu există nicio dovadă stiințifică care să poată afirma că un om se poate naște homosexual sau transexual.

Dr. Lisa Diamond, membră American Psychological Association (APA), cea mai mare asociație din America, și co-autoarea la “APA Handbook”, de orientare “gay”, notează că homosexualitatea este “fluidă” și poate fi schimbată, negând ipoteza genetică.

Este necesar de menționat că un rol impotant în răspândirea acestui curent l-a avut și mișcarea născută în America sub numele de “Born that way” apărută în anul 2011, după lansarea melodiei cu același nume de către Lady Gaga și condusă de aceasta. Prin formarea unei organizații, beneficiind de propagandă mediatică puternică și campanii cum a fost cea susținută de Starbucks care inscripționa produsele cu „born that way”, s-a răspândit cu rapiditate și peste Ocean.

Rezulatul acestui studiu demonostrează cât de puternică poate fi manipularea mediatică și cu câtă ușurință poți ascunde concepte ideologice sub umbrebla științei.

Acum poate înțeleg mai mulți de ce există o presiune atât de puternică în România din partea ONG-urilor pentru introducerea educației sexuale în Școală.