Nu mai privi la tine însuți

Moise a zis lui Dumnezeu: „Cine sunt eu, ca să mă duc la Faraon şi să scot din Egipt pe copiii lui Israel?” Dumnezeu a zis: „Eu voi fi negreşit cu tine.” Exodul 3:11-12

Povestirea din Exodul, capitolul 3 și capitolul 4, este una fascinantă.

Dumnezeu îi dezvăluie lui Moise planul Său măreț: „Iată că strigătele israeliţilor au ajuns până la Mine şi am văzut chinul cu care îi chinuiesc egiptenii. Acum, vino, Eu te voi trimite la Faraon şi vei scoate din Egipt pe poporul Meu, pe copiii lui Israel.” Exodul 3:9-10

Stai puțin, Doamne. Vrei să mă trimiți pe mine? Cine sunt eu ca să îndeplinesc o astfel de misiune? Nu pot să o fac. Nu poți, te rog, să trimiți pe altcineva?

Iar Dumnezeu îi răspunde: „Voi fi negreșit cu tine.” Nu contează cine ești tu, Moise. Contează Cine Sunt Eu.

Îndată ce Moise a încetat să mai privească la el însuși, Dumnezeu a făcut lucruri uimitoare prin el.

Și eu am avut multe asemenea momente ca Moise: Când Dumnezeu mi-a descoperit că vrea să scriu, I-am spus: „Doamne, cum să scriu eu? Nici măcar nu pot vorbi fără probleme.” Dumnezeu mi-a amintit să am încredere în El.

Când Dumnezeu a vrut să vorbesc înaintea oamenilor, am protestat: „Dar Doamne, nu-ți amintești de ce nu vroiam nici măcar să scriu? Știi că mă încurc atunci când vorbesc.” Atunci mi-am amintit că Dumnezeu a folosit până și un măgar pentru a-Și transmite mesajul.

De fiecare dată când m-am temut din cauza neajunsurilor mele, mă gândeam: „Ce se va întâmpla dacă voi eșua? Și dacă mă voi face de rușine?” Atunci Dumnezeu mi-a amintit, că nu e vorba de mine; totul este despre El. Și dacă este despre El, din El și pentru El, așa-i că El mă va ajuta să duc la bun sfârșit misiunea?

Dumnezeu nu are nevoie de ajutorul nostru. El poate lucra cu noi sau fără noi, dar ne alege pentru realizări deosebite, astfel încât să putem fi binecuvântați și să-i binecuvântăm pe alții. Putem fi încurajați de faptul că Dumnezeu nu ne dă niciodată o misiune, fără să ne echipeze pentru ea. El nu dorește competența noastră; El dorește ascultarea noastră. Și dacă mergem înainte, mână în mână cu Dumnezeu, El va ieși învingător de fiecare dată. Garantat.

Doamne, am mari probleme atunci când privesc la mine în loc să îmi ațintesc privirea spre Tine. Văd ezitările, slăbiciunile și defectele mele, și uit că nu contează cine sunt eu. Contează cine ești Tu. Tu nu ai nevoie de priceperea mea și cu siguranță nu vrei scuzele mele. Tu aștepți de la mine să fiu gata să Te ascult. Deci, mai degrabă decât să mă întreb „Cine sunt eu?”, așa cum a făcut Moise, ajută-mă să spun: „Știu cine ești Tu, Dumnezeul meu!”. Doamne, vreau să fac lucruri mari cu Tine. Iar singura modalitate pentru aceasta, este să pășesc înainte în ascultare de Tine și să am încredere în Tine în ce privește rezultatele.

+