NY Times scandalizează opinia publică și este nevoită să-și șteargă postările

Din cele mai vechi timpuri și până astăzi oamenii au fost impresionați de personalitățile excepționale și au cinstit eroii prin temple, legende, poezii sau mai nou în filme la Hollywood.

Dacă anul trecut, profund pătruns de cultul strămoșilor, Junker a inaugurat statuia lui Karl Marx, săptămâna aceasta jurnaliștii de la NY Times s-au gândit să aducă un omagiu sinistrului dictator Mao Zedong.

Luni, 9 septembrie, la 43 de ani de la moartea lui Mao Zedong, NY Times Archive a postat pe Twitter un articol din “arhivă” despre dictatorul chinez,  însoțit de un mesaj prin care îl includeau în lista celor mai mari personalități revoluționare din istorie.

Confruntată cu critici virulente, NY Times Archive a decis să șteargă postarea deoarece, revin ei ulterior, mesajul nu a fost prezentat în context. Care anume, ne-am putea întreba?… probabil acela că a produs cel mai mare genocid din istoria umanității?

Mao Zedong este cunoscut ca cel mai mare criminal în masă din istorie și responsabil pentru exterminarea a peste 45 de milioane de oameni, de două ori cât populația României sau mai mulți decât Hitler și Stalin la un loc.

Nu ar fi singura “greșeală” din săptămâna aceasta a celor de la NY Times. În altă postare ne-au arătat ce înseamnă  “politically correct” dus la extrem. Cu ocazia ceremoniilor de pe 11 septembrie au postat un mesaj comemorativ în care susțineau că „avioanele” au fost responsabile de atac.

După criticile și ironiile apărute ulterior, NY Times a decis să șteargă și această postare și să recunoască că de fapt a fost un atac terorist.

NY Times este o agenție media americană de Stânga și una dintre principalele surse de știri anti-Trump citată de presa românească.

 

+