Părintele Constantin Necula – portret

 

Părintele Constantin Necula este unul dintre liderii curajoși ai României mileniului trei, o voce (re)cunoscută a Bisericii Ortodoxe. Profesor și prodecan la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, admirat de public pentru numeroasele sale apariții la conferințe și dezbateri televizate, părintele s-a născut la 19 iulie 1970, în municipiul Brașov. Recent, deci, a primit urări din partea multor personalități ale culturii române și a fost sărbătorit pentru referențiala vârstă de jumătate de secol. În 1989 a absolvit Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță” din Brașov, iar apoi a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu. Din 2004 este doctor în teologie. De asemenea, este autorul a sute de studii și articole de omiletică și catehetică și a peste cincizeci de cărți dintre care amintim: „Bucuria însingurării”, „Vindecările lui Hristos și vindecarea noastră”, „Gânduri și miride”, „Îndumnezeirea maidanului”, „Duminici de fiecare zi”, „Pedagogia poveștii. A fost odată, pe când poveștile nu aveau televizor…”, „Cine este Iisus Hristos?” etc.

 Preot de mare anvergură pastorală și misionară, pr. conf. dr. Constantin Necula își dorește să „răscumpere vremea” încurajând și luptând pentru propovăduirea Evangheliei în toată lumea. Este un lider iubit de public prin implicarea dânsului în viața cetății și în activități care inspiră noile generații să lupte pentru educație, cultură și mai ales pentru o viață cu Hristos. Platourile de televiziune îl găzduiesc frecvent pe părintele cu verb de aur. Mediul online este cădelnițat cu mireasma reflecțiilor pline de savoare ale părintelui de la Sibiu. Dânsul are atât vocația sacrificiului, cât și detenta hazului bine dozat. Militează pentru Bine, Adevăr și Frumos, pentru Hristos. Este un apostol al timpurilor noastre. În perioada recentă, lucrarea de (bine)vestire a părintelui a explodat exponențial în mediul online unde se adresează săptămânal „tele-credincioșilor” cu vocea-i inconfundabilă.  “Doamne… am pierdut tot, dar dacă nu te-am pierdut pe Tine, nu am pierdut nimic!” a afirmat cândva părintele, luminând această lume întunecată care își dorește mai mult decât poate duce.

Omul special, vorbitorul hăruit, oratorul înduhovnicit, părintele Necula va fi prezent pe podiumul online al Școlii de Lideri din 10-12 septembrie 2020 fiind unul dintre lectorii cheie la evenimentul de leadership al toamnei în România. Dacă doriți să îl urmăriți în direct, vizitați pagina noastră  https://store.vocealibertatii.ro/shop/uncategorized/scoala-online-de-lideri-2020-rezistenta-crestina-intr-un-veac-intunecat/ și înscrieți-vă acum.

 

 

+