Părintele Dinu Criste – portret

 

Părintele Dinu Criste s-a născut în anul 1972, într-un sat din județul Sălaj, într-o familie de oameni obișnuiți. El însuși se declară un om obișnuit, nici mai bun și nici mai rău decât tine care citești acum aceste rânduri. A învățat de la tatăl său că poate să facă ceva în viață muncind, nu visând. De la mama sa a învățat să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă aceasta nu îl face întotdeauna simpatic.

În anul 1989 a fost admis la Seminarul Teologic din Cluj-Napoca, iar la începutul lui ‘90 s-a „mutat” în Piața „Golanilor” pentru a susține punctul 8 de la Timișoara. Cerea și își dorea ca România să devină zonă liberă, neocupată de comunsim. În 1998 și-a încheiat studiile universitare în teologie la Cluj. Astăzi își continuă pregătirea lucrând la o cercetare doctorală în științele comunicării despre „ispita” consumului de lux.

De 20 de ani este jurnalist de televiziune. A realizat mii de emisiuni cu oameni și, cel mai important, despre oameni. Tot de 20 de ani este și preot misionar cunoscând mii de credincioși și atei cu care a discutat despre sufletul și viața lor.

În ultimii 7 ani s-a specializat pe dezvoltare rurală și modele antreprenoriale în bussines-ul de familie. A consiliat nenumărați întreprinzători în domeniul dezvoltării afacerilor în agricultură și s-a bucurat să vadă rezultate excelente. Face acest lucru dintr-un singur motiv: iubește oamenii și își dorește nespus de mult să le fie mai bine. Preotul susține faptul că la fel cum mântuirea stă în multă sfătuire, tot așa și progresul nostru intelectual, spiritual, profesional se naște din împărtășirea experiențelor personale cu ceilalți.

Din dragoste pentru oameni și pentru ciocolată, în ultimii doi ani, Dinu Criste, a reușit să scoată pe piață unul dintre cele mai cunoscute branduri de ciocolata artizanală din România, un brand larg mediatizat de toată presa din țară: Christe Chocolatier.

Pasiunea pentru sufletul și dezvoltarea oamenilor credem că e absoult necesară pentru un lider autentic. De aceea, suntem extrem de onorați de prezența părintelui Dinu Criste la Școala Online de Lideri 2020. Dacă vrei să îl auzi, înscrie-te chiar acum accesând linkul următor: bit.do/scoala-de-lideri.

+