Mihai Neamțu: refuzul dezbaterii – un pericol pentru democraţie

 

Vicepreședintele PMP, Mihail Neamțu, a declarat sătămâna aceasta în cadrul unui interviu faptul că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a accepta o dezbatere va genera absentism și reprezintă un pericol pentru democrație.

“Nu vom nega faptul că preşedintele Klaus Iohannis are dreptate în tot ceea ce spune despre Viorica Dăncilă. Revelaţiile din ultimele zile scot la iveală un dezastru absolut în plan administrativ făcut de PSD. Motivele de indignare pe care le invocă preşedintele Iohannis faţă de doamna Dăncilă sunt legitime. În acelaşi timp, credem, ca şi în primul tur, că pentru democraţie, deci nu pentru doamna Dăncilă, ci pentru democraţie şi pentru poporul român, care s-a obişnuit cu aceste dezbateri şi în primul tur şi în al doilea tur, e înţelept – şi asta e recomandarea noastră pentru preşedintele Iohannis – să aibă această dezbatere. Dacă nu cu doamna Dăncilă, măcar cu presa, cu ziariştii interesaţi să îi pună întrebări.”

Poporul are dreptul de a cunoaște poziționarea viitorilor lideri privind anumite probleme de mare interes pentru România și Europa, a mai explicat purtătorul de cuvânt al PMP: „Nu vom nega faptul că Președintele Klaus Iohannis are dreptate în tot ceea ce spune despre Viorica Dăncilă. Revelațiile din ultimele zile scot la iveală un dezastru absolut în plan administrativ, făcut de PSD. Motivele de indignare pe care le invocă Președintele Iohannis față de doamna Dăncilă sunt legitime. În același timp crede, la fel ca în primul tur, că pentru democrație, deci nu pentru doamna Dăncilă, ci pentru poporul român, care s-a obișnuit cu aceste dezbateri, și în primul tur și în al doilea tur, e înțelept și asta este recomandarea noastră pentru Preșdeintele Klaus Iohannis, să aibă aceste dezbatere, dacă nu cu doamna Dăncilă, măcar cu presa, să-i puneți întrebări. Trecem prin vremuri grele pentru Europa, vă reamintesc declarația lui Erogan, care a spus că oricând un nou val poate să confrunte Europa, și Macron a spus că NATO este într-o moarte clinică, Asemenea declarații, care țin de politica externă, obligă toți candidații la o reacție și vrem să știm care este poziția domniilor lor cu privire la aceste amenințări.”

(Sursă: stiripesurse.ro)

 

+